Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the schema-and-structured-data-for-wp domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/torshbdx/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Bro - Nye faste tenner fort | Torshov Tannlegesenter
Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
40 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Bro

Bro – faste tenner raskt

En tannbro kan erstatte tapte tenner.

Fire-ledds bro på gipsmodell.

En bro kan være en god løsning om du har en tannluke på en eller flere tenner. En bro innebærer at du i tannluken får en/flere ny/-e tannkrone/-er festet til nabotennene. For å få festet de nye tannkronene må man slipe på nabotennene for å lage pilarer, hvilket også innebærer at de kommer få nye skall. Ved sliping av pilarerne formes de til spisser (de ligner på en sukkertopp) som broen kan festes til.

Oftest er det ingen problemer hvis pilarerne har fyllinger/plomber fra før, men man må være sikker på att det ikke finnes karies innunder. Alltid når man sliper på tenner, uansett om det er før å lage en fylling, krone eller bro, finnes det en risiko at man kan bli øm i tannen etterpå. Er tennene helt intakte er implantat en bedre løsning.

Hvordan lager man en bro?

Forskjell på bro og implantat.Å lage en bro tar normalt to besøk hos tannlegen. Ved det første besøket forberedes tennene, man tar et avtrykk som sendes til tannteknikker og man lager en midlertidig bro. Man blir også enig om hvilken farge og hvilket material som skall brukes. Etter at bedøvelsen har gått ut er det helt normalt at det iler eller iser. Det er ikke farlig og går normalt over. Ved det andre besøket fjernes den midlertidige broen og man prøver den riktige broen. Man kontrollerer passform, biting etc. Er både pasient og tannlege fornøyde sementeres den på plass. Da en av de vanligste anledningene til at en bro går tapt er karies (da er broen helt intakt, men en eller flere pilarer har fått karies og gått i stykker) er en god munnhygienerutine A og Å. Din tannpleier eller tannlege kan gi deg råd som er tilpasset til deg.

Er det sånn at tannen som skall være pilar har mye fyllinger fra før og i tillegg også er rotfyllt er det iblant slik at det ikke er nok tann for å lage en «sukkertopp». Det problemet løses ved å fjerne en bit av rotfyllingen og erstatte den med ett stift som går forlenger tannen og gjør det mulig for å lage en stabil pilar.

Hva koster en bro?

Priset er avhengig dels hvilket materiale man bruker og dels hvor lang broen er. En treleddsbro (som på bildet i figur 2) koster mellom 13 000 – 19 000 kr. Kontakt oss dersom du ønsker å vite mer.

Dersom tennene ved siden av tannluken er intakte og helt friske, anbefaler vi implantabehandling i stedet for bro. Ring oss på 22 37 66 31 eller bruk skjemaet for å kontakte oss og diskutere videre hvilke muligheter just du har!

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!