Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Avansert tannbehandling

Nye tenner hos tannlegen

Stift og krone er eksempel på avansert tannbehandling.

Frakturert fortann erstattet med stift og krone.

En skadet tann må repareres. Har du mistet en fylling, knekt av et skall eller en bit av tannen må den repareres. Hvis du utsetter behandlingen finnes det risiko for at tannen går i flere stykker og blir mer ødelagt. Hvis emaljen er borte øker også risikoen for hull der tannen blir skadet. Dersom et mindre hull ikke behandles, vil det bli større og risikere å skade nerven. Blir nerven skadet trenger tannen rotfylling. Ved omfattende tannskader kan det i tillegg være vanskelig å legge fyllinger med god holdbarhet. Derfor anbefaler vi våre pasienter kroner, skallfasetter eller innlegg i så tilfelle.

Krone

En krone er et nytt skall på hele tannen som kan være av ulike materialer. Innsiden er av metall eller keramikk, oftest legger man porselen på utsiden. Kronen framstilles av dyktige teknikere. Resultatet blir naturlig og har en god prognose. Behandlingen er selvfølgelig smertefri og utføres oftest ved to besøk. Ved første besøk formes tannen for kronen og det tas avtrykk for kronen. En tanntekniker fremstiller så en tilpasset krone som sementeres fast. I mellomtiden får man en midlertidig krone på tannen.

Skallfasett

Skallfasett er et nytt skall, tynnere enn en negl, som limes til utsiden av tannen. Det er en vanlig form for kosmetisk tannbehandling. Det legges over tenner som er misfargede, har uønsket form, stygge fyllinger eller mellomrom. Fasetten er veldig naturlig og vanskelig å skille fra naturlige tenner. Med fasetter kan man oppnå veldig gode estetiske resultater.

Innlegg

Hvis mye av tannen er skadet, men det fortsatt finnes en del igjen av tannen, er innlegg et godt alternativ. Innlegg er oftest en teknikerfremstilt porselensbit som limes fast på eller i tannen. Fordelen med innlegg er at den til forskjell fra fyllinger har perfekt passform og estetikk. Sammenlignet med kroner sparer man mer av tannen hvis man lager et innlegg.

Erstatte manglende tenner

Fordeler og ulemper med tannimplantat eller tannbro.

Forskjell på tannimplantat og bro.

Har du mistet en tann finnes det flere muligheter for erstatning. Du kan velge mellom tannimplantat, bro og protese.

Om du avstår fra å erstatte viktige tenner, risikerer du at de tennene som sitter igjen forflytter seg og at benet resorberes, det vil si, drar seg tilbake. Det vil da kunne oppstå skjevhet i tannstillingen, mellomrom, vanskeligheter med å tygge og taleproblemer.

Vår erfaring er at manglende tenner kan lede til isolasjon, dårlig selvbilde og dårlig livskvalitet. Det er selvfølgelig ikke alle tenner som må erstattes, men vi legger stor vekt på din opplevelse og lytter til dine behov. For å erstatte tenner finnes det ulike alternativ; proteser, bro eller implantat.

Tannimplantater

En svensk forsker og professor, Per-Ingvar Brånemark var først ut med å introdusere tannimplantat da han oppdaget at titanium kunne feste seg til beinet. I dag, ca 60 år senere,er tannimplantat den beste behandlingen vi kan tilby. Forutsetningen er at du har tilstrekkelig med ben, god tannhygiene og tannstatus.

Dersom du vurderer å erstatte tenner, men har vanskelig for å bestemme deg, kan vi tilby deg et uforpliktende møte med en av våre tannleger som er helt kostnadsfritt.

Bro

En bro er en fast løsning som oftest krever en tann på hver side av tannluken. De nærliggende tennene slipes ned og et avtrykk tas for fremstilling av bro hos en tanntekniker. I påvente av at broen skal bli ferdig fremstilt hos tanntekniker får man en midlertidig bro. Ved neste besøk prøver man broen. Passer den bra og tannlegen er fornøyd, sementeres den fast. Bro er en rask løsning som krever oppfølging. Av og til kan støttetennene irriteres av brobehandlingen og man må kanskje rotfylle disse tennene. Dersom tennene ved siden av tannluken er inntakte og helt friske, anbefaler vi implantabehandling i stedet.

Protese / gebiss

Protese er en avtagbar løsning  som kan erstatte en eller flere tenner. Protese er en billig og rask løsning som er avtagbar og ikke sitter fast. Den kan ramle ut, forårsake gnagsår, taleproblemer, tyggeproblemer og oppleves ubehagelig. Protesen kan være en bra løsning for de som har begrenset økonomi og dårlig munnhygiene.

For flere detaljer og bilder, klikk på de markerte lenkene i teksten eller i menyen. Du kan også ringe oss på telefon 22 37 66 31 eller fylle ut vårt kontaktskjema for å bestille time.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!