Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Tannkirurgi

Tannkirurgi hos våre tannleger

Smertefri kirurgisk fjerning av tenner og røtter.

Smertefri kirurgisk fjerning av tenner.

Det finnes ulike typer av tannkirurgi som våre erfarne tannleger gjør.

Noen eksempler er:

  • Kirurgisk fjerning av tenner og røtter
  • Kirurgisk behandling av tannløsning (periodontitt)
  • Rotspissamputasjon (apicektomi)
  • Innsetning av implantat

Kirurgisk fjerning av tenner og røtter

Når man ikke får godt nok tak i tannen eller roten som skal fjernes kan det være aktuelt med kirurgi. Et eksempel er visdomstenner som vokser skjevt. Kirurgisk fjerning av tenner eller røtter innebærer at man løfter på tannkjøttet så man har bedre innsyn og mulighet at få grep om tannen. I noen tilfeller sitter tannen så hardt i beinet at det er mildere å dele tannen i noen biter for å lettere få ut den. Hele behandlingen skal være smertefri, men det er normalt at bli sår i området 2-3 dager etterpå. Er du bekymret over at du skal fjerne en tann kirurgisk, ta kontakt så hjelper vi deg!

Kirurgisk behandling av tannløsning (periodontitt)

I første omgang behandles tannløsning med manuell og instrumentell dyp rens av tenner og tannkjøtt. Dette utføres av tannlege eller tannpleier. Dersom pasienten samarbeider bra og man enda ikke oppnår ønsket resultat av dyp rens kan det vara indikert å gå videre med kirurgisk behandling av tannløsning. Kirurgisk behandling betyr at man løfter på tannkjøttet får å få fullgod innsyn rundt tannen og roten. På den måten kan man være sikker på at man kan fjerne mest mulig av bakterier og betent vev. Under tilhelingen holdes tannkjøttet på plass av et eller flere sting i 10-14 dager før det fjernes. Det er normalt å bli sår i området etterpå og oppleve overgående ising.

Rotspissamputasjon (apicektomi)

Når man har en infeksjon ved rotspissen behandles tannen med en rotfylling . I noen tilfeller er infeksjonen så kraftig at man ikke får fullgodt resultat med en rotfylling. Da kan man velge å gjøre om rotfyllingen på nytt. Hvis tannen ser ut å ha en fin rotfylling, og i tillegg har stift og krone, kan et alternativ til å gjøre om rotfyllingen være rotspissamputasjon. Rotspissamputasjon er vad det høres ut som, man fjerner infeksjonen og en del av rotspissen. Spør din tannlege dersom du ønsker å vite mer.

Innsetning av implantat

Implantatbehandling er også en form for tannkirurgi. Har man tannluker kan man erstatte dem med nye tenner på implantat. Implantat er et lite stift som festes i kjevebenet, på stiftet limes eller skrues det en krone. Les mer om implantatbehandling her.

Har du videre spørsmål om tannkirurgi, kontakt oss på telefon 22 37 66 31 eller fyll ut vårt kontaktskjema.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!