Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Spørsmål om implantat

Implantat og vanlige spørsmål

Et implantat av tann fungerer som en riktig tann.

Tannimplantat på plass i munnen.

Implantat er en vanlig behandling idag for å erstatte manglende tenner.
Vi får daglig mange spørsmål og gir her svar følgende spørsmål:

Hva koster behandlingen?

Kostnaden kommer an på hvilket system som benyttes. En behandling i Norge, inklusivt alle kostnader, kan koste mellom 18 000 og 25 000 kr per tann, avhengig av hvilket implantatsystem som benyttes. Tannlegen kan gi deg et nøyaktig kostnadsforslag først etter en undersøkelse. Torshov Tannlegesenter tilbyr deg en gratis konsultasjon. Kontakt oss idag for å bestille time.

Hvem kan få tannimplantat?

I prinsippet kan alle få tannimplantat. Alder er intet hinder for tannimplantat. Forskning har vist at implantatbehandling øker livskvaliteten da man kan tygge, prate, le og fungere normalt igjen. Les denne artikkelen her. Blør du lett (for eksempel hvis du tar Marevan) må du fortelle det til tannlegen, slik at det kan tas med i betraktning før behandlingen. Dersom du røyker forminskes suksessraten på implantatbehandling litt. Slutter du å røyke har du samme prognose som ikke-røykere. Har du for lite ben finnes det ulike løsninger for dette, tannlegen diskuterer mulighetene ut i fra din situasjon ved det 1. besøket.

Er det ikke smartere og billigere å få implantat i utlandet?

Selve behandlingen kan være billigere i utlandet. Det du bør tenke på er at et implantat, akkurat som vanlige tenner, behøver kontroll og vedlikehold. Tannleger i utlandet bruker ofte andre systemer som ikke benyttes i Norge. Skulle det oppstå problemer med implantatet må du ofte reise tilbake til tannlegen i utlandet for behandling. Dessuten kan det oppstå problemer og konflikter med garanti og forsikring. Utfører du din behandling hos oss er du forsikret gjennom norsk pasientskadeerstatning (NPE) og vi hjelper deg dersom komplikasjoner mot formodning skulle oppstå. Det er selvfølgelig du som bedømmer hvor du skal gå, men vi anbefaler deg å se på flere aspekter enn pris når det gjelder din egen helse.

Er behandlingen smertefri?

Implantatbehandling utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Inneholder din behandling flere implantater kan behandlingen ta lengre tid. Å gape lenge i tillegg til lyd og vibrasjoner fra apparater kan oppleves som ubehagelig. Vi på Torshov Tannlegesenter har behandlet mange pasienter med tannlegeskrekk og vi er bevisst på at du får en behagelig og smertefri behandling. Du er i sentrum og kan avbryte oss for en pause når som helst.

Gjør det vondt etterpå?

Voldsom smerte er sjelden. Derimot kan du oppleve ømhet og muligens hevelse i implantatområdet de første dagene etter behandling. Ømhet og hevelse kan lindres med is og reseptfrie smertestillende tabletter. Våre pasienter blir oftest overrasket over hvor enkelt og greit behandlingen foregår. Ofte ønsker de flere implantater etter sitt første implantat.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Å sette implantatet på plass går relativt fort, men ettersom man behøver helt sterilt utstyr som skal forberedes krever dette ekstra tid. Etter at implantatet er på plass må du vente opp til to måneder for at implantatet skal feste seg. Under ventetiden kan du ha en midlertidig tannkrone. Etter omtrent to måneder tar man avtrykk for å fremstille kronen, broen eller protesen. Hele behandlingen kan ta to til fire måneder avhengig av det aktuelle pasientkasuset.

Hva er riskene?

Riskene er få. Den mulig komplikasjon er at implantatet ikke fester seg. Skulle det skje kan du få ett nytt implantat. Andre sjeldne komplikasjoner er blødning og nerveskader. I forkant av behandlingen vil du og tannlegen diskutere behandlingen, slik at du er godt innforstått med fordeler og ulemper. Generellt er implantatbehandling er en god og forutsigbar behandling som idag er det fremste alternativet for å erstatte mistede tenner.

Hvordan tar jeg vare på mine tannimplantater?

Akkurat som naturlige tenner behøver tannimplantater vedlikehold. Vedlikeholdet skiller seg ikke nevneverdig fra vedlikehold av naturlige tenner. Selvfølgelig får du tydelige instruksjoner av din tannlege om dette. I forbindelse med ditt faste tannlegebesøk kontrollerer tannlegen også dine implantat/er.

Ring oss på 22 37 66 31 for mer informasjon eller avtale et gratis, uforpliktende møte med en av våre tannleger online!

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!