Akutt tannverk

Akutt tannverk? Tannpine? Tannbetennelse eller tannbyll? Eller har ulykken skjedd og du har knekt en tann? Vi hjelper deg!

Akutt tannverk - få akutt tannlegetime samme dag!
Tannverk? Få akutt hjelp!

Akutt tannverk er en av de vondeste smertene man kan oppleve. Derfor har Torshov Tannlegesenter tannlegevakt! Dersom det blir betennelse i nerven i tannen beskrives dette av pasienter som en forferdelig smerte. Smerten er veldig intensiv og skarp, den kan også komme og gå. Etter en stund dør nerven og blir infisert av bakterier. Bakteriene i tannen kan forårsake betennelse rundt tannroten som gjør at man konstant går med murrende tannverk og ømhet. Dersom man ikke gjør noe med dette kan det utvikles videre til oppsvulmende byller (abcess) i tannkjøttet. I særskilte tilfeller kan spredningen av infeksjonen lede til fare for liv og helse. Får du akutt tannverk ring oss og du får time samme dag.

Ved uhell der tennene skades, knekker, ramler ut eller det faller av en bit av tannen; ta kontakt med oss så fort som mulig. Om tannen har falt ut, legg den i melk eller oppbevar den i munnen. Dersom det er mulig setter vi tannen tilbake på plass. Ved tannfraktur finnes det forskjellige gode løsninger som kan vurderes ut fra skadens omfang. Dersom du slår en tann og ikke ser noen form for skade, er det viktig at du tar kontakt med oss og ditt forsikringsselskap da skaden kan bli synlig senere.

Under et akutt tannlegebesøk er fokus først og fremst på smertelindring. Tannlegen spør deg om hvilke symptomer du har hatt, gjør en undersøkelse og stiller diagnose. Utifra hvilken diagnose som er stilt finnes det ulike behandlingsalternativer. Du blir enig med tannlegen om hvilken behandling som er best for deg. Målet med akuttbehandlingen er at du skal bli smertefri. I noen tilfeller blir behandlingen ferdig allerede samme dag, i noen tilfeller trenger du å komme tilbake for å fullføre behandlingen. Uansett hva som gjelder for deg anbefaler vi deg å gå regelmessig til tannlege eller tannpleier. Med god munnhygiene i kombinasjon med rutinekontroller hos tannhelsepersonell kan man som regel unngå mange akutte problemer!

Ring 22 37 66 31 for mer informasjon eller klikk her for å bestille time!

Sist endret: lørdag 1 september, 2018
Publisert av: Torshov Tannlegesenter