Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Implantatbehandling

Implantatbehandling – steg for steg

To trinns implantatbehandling er et alternativ.

Implantatbehandling i to trinn.

Ved det 1. besøket forteller tannlegen om implantatbehandlingen med hjelp av modeller og figurer. Det er viktig at du får stille dine spørsmål og at du får svar på dem. Tannlegen bedømmer muligheten for implantatbehandling gjennom å undersøke munnhulen, kjenne på tannkjøttet og det underliggende benet. Tannlegen diskuterer så med deg om implantatbehandling er den beste løsningen i ditt tilfelle og gir deg ett skriftlig kostnadsforslag. Dersom du bestemmer deg for å utføre implantatbehandling avtaler du og tannlegen et 2. besøk.

Under det 2. besøket setter tannlegen inn implantatet/ene (1-2 i figuren). Dette utføres under lokalbedøvelse. Hele behandlingen skal være helt smertefri. Etter behandlingen kan det være litt ømt i implantatområdet. Eventuell ømhet lindres av reseptfrie smertestillende tabletter. Prognosen for implantatbehandling er svært god og i 98% av tilfellene fester implantatet seg veldig bra. I noen få tilfeller vil ikke implantatet feste seg. Tannlegen tar da bort implantatet og planlegger en eventuell omgjøring. Eventuell omgjøring er inkludert i det første kostnadsforslaget.

Etter tilhelingen der implantatet fester seg helt fast i benet, som kan ta opp til to måneder, er det tid for det 3. besøket. Under denne tilhelingsprosessen kan du ha en midlertidig tannkrone på plass. Ved det 3. besøket tar tannlegen avtrykk av implantatet på plass i munnen og sender avtrykket til sin tanntekniker for fremstilling av den permanente tannkronen. Tannteknikeren fremstiller så en individuell krone som er tilpasset både farge og form på dine øvrige tenner. Denne implantatkronen innprøves i munnen og settes fast ved det 4. besøket dersom du og tannlegen er fornøyd (3-4 i figuren). Har du flere implantat kan disse bindes sammen ved hjelp av en implantatbro.

Hva hvis jeg ikke har nok med bein?

Sinuslift, steg for steg.

Sinuslift i overkjeven lager nok plass for tannimplantatet når det er for lite bein.

Hvis man ikke har tilstrekkelig høyde og/eller bredde på beinet finnes det flere forskjellige måter å lage mer bein. Det finnes ulike type av beintransplantat og beinerstatningsmiddler som man kan bruke for å øke volumet på beinet.

På sidene i overkjeven kan man bruke seg av en teknikk som kalles sinuslift for å lage mer plass for implantatet. Det innebærer at man ved å åpne inn til sinus (bihulen) kan løfte på slimhinnen (membranet til sinus). Når man har løftet sinus kan man legge beinerstattningsmiddel i hulrommet eller late koagel danne bein. På den måten har man en betydlig mer stabil forutsettning for å få ett godt feste for implantatet.

Ring oss på 22 37 66 31 eller kontakt oss her for å vite mer. Her kan du også lese svar på vanlige spørsmål om implantatbehandling.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!