Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Tannkjøttbetennelse

Ubehandlet tannkjøttbetennelse kan føre til tannløsning

Ulike stadier av tannkjøttbetennelse.

Alvorlig tannkjøttbetennelse kan føre til tannløsning. Instrumentet måler lommedybde.

Lettblødende tannkjøtt er et tegn på tannkjøttbetennelse, gingivitt. Tannkjøttbetennelse forårsakes vanligvis av plakk og bakteriebelegg på tennene, langs tannkjøttet. Bakterienes produkter kan forårsake dårlig ånde. Hvis man i forbindelse med tannbørsting bruker tanntråd tilheles lett tannkjøttsbetennelse vanligvis innen to uker. Tanntråd, tannstikker samt interdentalbørster krever spesielle teknikker. Hvis du trenger hjelp støtter vi deg gjerne med hjelp til god tannpleie. Har du et sår i munnen som ikke tilheles i løpet av to uker bør du alltid ta kontakt med tannlege.

Hvis tannkjøttbetennelsen ikke behandles kan den lede til tannløsning (også kalt pyrea eller periodontitt). Tannløsning behandles først og fremst med munnhygiene instruksjoner og dyp profesjonell tannrengjøring av tenner og tannkjøtt. I noen tilfeller kan det kreves kompletterende kirurgisk behandling.

Tannløsning er veldig vanlig, spesielt blant eldre. Tegn på tannløsning er blødende, hovent tannkjøtt og “lommer” rundt tennene. Har man tannløsning vil det bety at betennelsen i tannkjøttet har spredd seg til benet, som trekker seg tilbake. Bortsett fra utilstrekkelig munnhygiene kan tannløsning ha genetiske årsaker og/eller komme av røyking. På lang sikt leder ubehandlet tannkjøttbetennelse til løse tenner og uten nødvendig behandling kan tennene løsne helt. Tannkjøttbetennelse påvirker også din allmenne helse og har vist seg å ha sammenheng med diabetes, hjerte- og karsykdommer. Derfor undersøker vi alle våre pasienter for å oppdage eventuelle tegn på sykdom på et tidlig tidspunkt.

Ring 22 37 66 31 for mer informasjon eller klikk her for å bestille time!

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!