Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Etter tanntrekking

Kroppen oppfatter alle kirurgiske inngrep – også tanntrekking – som en skade som må repareres. For å få minst mulig plager etter tanntrekking er det viktig å vite litt om hva som skjer etter man har trukket en tann.

God råd etter tanntrekking.

Følg våre gode råd etter tanntrekking.

Direkte etter tanntrekking:

  • Hvis du har fått en bitekompress fjernes den etter 30 minutter.
  • Ta smertestillende tablett(er) med litt vann så snart som mulig.
  • Ikke spis, drikk eller skyll munnen på de første 3 timene.
  • Ikke røyk etter tanntrekking.

Følg disse rådene

Ved å følge disse rådene forebygges smertene som kommer når virkningen av lokalbedøvelsen går ut (oftest ¾ til to timer etter inngrepet), og muligheten for å få betennelse i såret reduseres vesentlig.

Kan jeg spise etter tanntrekking?

Du bør ikke spise, drikke, skylle munnen eller røyke de første 3 timene etter tanntrekking. Vi anbefaler at du de nærmeste par dager spiser flytende eller myk mat, gjerne kald. Røyking minimerer tilhelingsevnen og øker risikoen for å få betennelse i etterkant.

Hva med blødning etter tanntrekking?

Det første døgnet er det ikke uvanlig at det blør litt. Hvis du synes at det blør for mye: legg en kompress (trykk) på såret, f. eks. ved å bite hardt sammen på en gasstampong i 30 minutter. Ikke skyll med vann. Ta kontakt med din tannlege dersom blødningen ikke stopper.

Får jeg mye vondt etter tanntrekking?

Når bedøvelsen går ut etter noen timer, vil det normalt gjøre litt vondt i området. Smerten er som regel sterkest de første timene etter operasjonen. Ta derfor smertestillende midler før bedøvelsen går ut. Følg angitt dose du har fått ordinert.

Blir jeg hoven etter tanntrekking?

Ved omfattende kirurgiske behandlinger i munnen (ikke vanlig tanntrekking) kan det oppstå hevelse i både munnen og ansiktet. Etter inngrepet vil kroppen sette i gang en reparasjon, og det er dette som fører til hevelse. Hevelsen topper seg etter to døgn, for å så avta gradvis. For å unngå eller minske hevelse kan man legge en ispose på den delen av ansiktet hvor hevelsen er. En ispose skal kun brukes på operasjonsdagen og ikke dagen etter. Ispose skal brukes 15 minutter av gangen med 15 minutters pause. En ispose vil kunne forhindre at en hevelse blir ubehaglig stor, hvis man følger anbefalingen over. Lag en ispakkning ved å legge isterninger i en plastpose, lukk posen og legg et vått håndkle rundt.

Kan jeg gape etter tanntrekking?

Hevelsen, som ikke behøver å ha noe med betennelse å gjøre, kan ofte gi gapebesvær og må betraktes som en normal følge av inngrepet. Iblant oppstår det en viss stivhet i kjevemusklene etter fjerning av visdomstenner i underkjeven. Stivheten medfører at du ikke kan gape så høyt som du pleier. Dette er en normal reaksjon som vanligvis ikke trenger noen behandling. I løpet av 1 til 2 uker skal du kunne gape normalt igjen. Kontakt din tannlege hvis du synes at der tar for lang tid før du kan gape normalt igjen.

Får man alltid blåmerker etter tanntrekking?

Hos noen – spesielt hos eldre mennesker og de som bruker blodfortynnende medisiner – kan det forekomme blåmerker i ansiktet eller i hake/hals-regionen. Det er ikke farlig og vil forsvinne uten behandling etter en ukes tid.

Er det farlig hvis jeg får feber etter tanntrekking?

Det første døgnet er det helt normalt om kroppstemperaturen stiger en anelse. Du bør kontakte din tannlege hvis temperaturen stiger ytterligere neste dag. Alle symptomer vil normalt avta innen 4 til 7 dager etter tanntrekkingen.

Er det noe spesielt jeg må tenke på med munnhygienen etter tanntrekking?

Omhyggelig munnhygiene er en forutsettning for god sårtilheling. Puss tennene, men unngå såret og eventuelle sting. Bruk eventuellt desinfiserende skyllemiddel, hvis du har fått det ordinert fra din tannlege. Følg tannlegens anvisninger. I motsetning til sår på huden kan sår i munnen normalt sett ikke forbindes. For at såret skal kunne tilhele så raskt som mulig, uten komplikasjoner, er det viktig at du følger instruksjonene ovenfor.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!