Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Visdomstenner

Visdomstenner som gjør vondt kan fjernes

En verkende visdomstann.

En voksende visdomstann kan lage skikkelige problemer for deg.

Dersom en visdomstann ikke plager deg lar man den i de fleste tilfeller være.

Men, hvis en visdomstann forårsaker problemer bør den fjernes. Eksempler på problemer kan være at tannen vokser skjevt og forårsaker gnagsår på innsiden av kinnet. I noen tilfeller blir tannkjøttet over visdomstannen betent når visdomtannen vokser opp. Noen får da problemer med å gape og/eller svelge. Det kan noen ganger føre til smerte, men vanligvis går det over. Noen ganger sitter det fast mat og bakterier mellom tannen og tannkjøttet. Det kan en tannlege lett fjerne. Hvis det ikke går over, eller hvis smerten og problemene kommer tilbake, kan du velge å fjerne visdomstannen.

Hvordan trekkes visdomstenner?

En visdomstann fjernes på samme måte som andre tenner. En visdomstann i overkjeven er vanligvis enklere å trekke. Hvis du har en visdomstann som vokser skjevt eller har tippet frem eller bakover må den eventuelt opereres ut. En slik operasjon er enkel og helt smertefri. Kontakt oss i dag for mer informasjon eller bestill time.

Hvorfor får vi problemer med visdomstenner?

Med evolusjonen har vi fått mindre og mindre kjever over tid. Det innebærer at det ikke alltid finnes nok plass til 32 tenner i kjeven, kun plass til 28 tenner. De fire tennene som ikke får plass er visdomstennene våre. I de tilfellene de ikke får nok plass vokser de skjevt, gnager på nabotennene eller fører til betennelse i tannkjøttet. Dette kan gi oss ubehag. Vanligvis er ubehaget forbigående, men i noen tilfeller kommer det tilbake gang på gang. Er man dessuten stresset kan man oppleve hyppigere plager, for eksempel om man er stresset i en eksamensperiode.

Les mer om tanntrekking og etter tanntrekking.

Les mer om våre behandlinger her.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!