Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Innlegg

Innlegg er en fylling av porselen

Innlegg har bedre passform en fyllinger i kompositt.

Innlegg kan lignes ved en fylling i porselen.

Ved noen tilfeller kan det være bedre å lage et innlegg enn å lage en plastfylling. Noen eksempler er når det er store deler av tannen som er borte og en fylling ikke skulle gi godt nok resultat, men heller ville svekke tannen og øke risikoen for at den knekker. Et innlegg gir betydelig bedre estetiske resultater og mer stabile kontakter til nabotennene.

Erstatningen er en individuelt, oftest teknikerfremstilt, porselensbit som limes fast på eller i tannen. Foruten porselen og keramiske materialer kan man bruke gull eller kompositt.

Hva koster et innlegg?

Fordelen med innlegg er at man kan spare tannsubstans hvis man sammenligner det med en krone. Da det krever mer tid og arbeid er det dyrere enn en fylling, men billigere enn en krone. I gjengjeld holder et innlegg ofte lenger enn enn fylling. Se vår prisliste eller kontakt oss for nøyaktig kostnadsoverslag.

Innlegg eller onlay?

Et onlay i porsen sparer tann.

Ny tann i porselen med onlay.

Begge er i prinsipp samme type behandling. Forskjellen er størrelsen på erstatningen; et innlegg er mindre og plasseres i tannen, et onlay er større og plasseres tannen.

Uansett hva som passer best for deg er det viktig at din tann har nok gjenstående  emalje for at limet (bondingen) skal feste godt nok. Kantene på porselenet bør ligge ovenfor tannkjøttet, da det helst skal være helt tørt når man limer erstatningen på plass.

Hva er forskjellen fra en fylling?

Hva gjelder utseende har oftest et innlegg bedre form og estetikk enn en fylling. I begge tilfellene slipes tannen for at erstatningen skal passe. Når det gjelder innlegg tar man ta et avtrykk av tannen som sendes til tanntekniker for fremstilling. Underveis får man en midlertidig fylling. Når tannteknikeren sender tilbake arbeidet kontrollerer tannlegen farge, passform og funksjon før det limes på plass.

I fremtiden kommer man sannsynligvis til å gå bort fra avtrykk og erstatte det med foto eller film av den preparerte tannen. Bildefilen sendes da direkte til tanntekniker eller til en fresemaskin på klinikken. Dette vil medføre at pasienten slipper å ta avtrykk og dessuten vil det går fortere å få arbeidet gjort klart.

Ring 22 37 66 31 for mer informasjon eller klikk her for å bestille time!

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!