Bestill akutt time i dag!Finn og bestill ledig time
no sv

En akutt-undersøkelse varer i ca. 30 min. Du får:

  • Diagnostikk og et raskt svar på hva slags behandlingsbehov du har.
  • Smertelindring.
  • Et kostnadsoverslag for nødvendig behandling samt en behandlingsplan.
Se alle ledige timer
Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 37 66 31. Har du akutte behov garanterer vi deg time på dagen. Vi har også drop-in.
Populære søk
Komplett undersøkelse
Komplett undersøkelse
50 min
kr690 (kr 990)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
30 min
kr 690

Bittskinne

Bittskinne mot smerte i spisemuskler eller hodepine

Smerte i tyggemuskler ved parafunksjon kan avhjelpes med hard bittskinne.

Tannpressing og/eller tanngnissing kan gi smerte i tyggemuskler og hodepine om morgenen.

En bittskinne er et enkelt hjelpemiddel som avlaster spente spisemuskler og anstrengte spiseledd, samtidig som den beskytter tennene. Studier har vist at nesten 15% av befolkningen lider av smerter fra spisemuskler ved tinningen, ansiktet, spiseledd eller øret. Dette kan komme av at man gnisser eller presser tennene mot hverandre, biter på eller presser tungen enten mot gommen eller munnbunnen.

Dette kan også forekomme ubevisst om natten. Ofte våkner man med hodepine om man har presset eller gnisset tennene hardt sammen om natten. En overaktivitet i spisemusklene kan på sikt lede til at man får vanskeligheter med å gape høyt.

Kontakt oss dersom du har smerter fra spisemusklene eller kjeveleddene for å reservere time for utredning. Av og til kan det hjelpe med bevegelse av kjeven og noen ganger må trening og bevegelse av kjeven komplementeres med en bittskinne.

Få hjelp med bittskinne!

Pasient som skal prøve hard bittskinne.

En hard bittskinne avlaster muskler og kjeveledd.

En bittskinne er noen få millimeter tykk og er laget av hardplast som dekker samtlige tenner i kjeven, vanligvis overkjeven. Du bruker skinnen om natten når du sover. Det forbedrer funksjonen og minsker hyperaktiviteten i musklene da de ikke kan dra seg sammen like hardt som de gjøre uten skinnen. Den beskytter også tennene mot sliteskader og unødig belastning da du gnisser tenner mot skinnen og ikke mot dine egne tenner.

For å fremstille en bittskinne tar man avtrykk av både over- og underkjeven. Avtrykkene sendes til en tekniker som fremstiller og tilpasser skinnen til dine tenner. Neste tannlegetime prøver din tannlege inn bittskinnen og instruerer deg om hvordan den skal brukes. For at behandlingen skal ha optimal effekt, er det viktig at du kommer til kontroll og oppfølging.

Har du problemer med spiseleddene eller spisemusklene får du refusjon fra Helfo for behandling med bittskinne. På Torshov Tannlegesenter har tannlegene direkte oppgjør, hvilket innebærer at du bare betaler din egenandel. Egenandelen er ofte under 3000 kroner for en bittfysiologisk undersøkelse og utredning, bittskinne, etterkontroller og oppfølging.

Klikk her for timebestilling.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!